imovina.net Nekretnine oglasi, vesti i edukacije

Inspirativne ideje za uređenje doma nakon odmora

7.09.2023 Izvor: imovina.net Autor: imovina.net
Inspirativne ideje za uređenje doma nakon odmora
pexels.com

Septembar je mesec koji za većinu označava kraj godišnjeg odmora i nove početke. Nakon što se vratimo sa odmora, želimo da zadržimo te posebne osećaje i atmosferu koju smo imali dok smo odmarali. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako biste u svom domu što duže zadržali osećaj da ste i dalje na odmoru.

Boje prirode

Ukoliko ste boravili na moru ili planini, prenesite osvežavajuće boje prirode u svoj dom. Upotrebite nijanse plave, zelene ili peskovito-bež boje na zidovima, jastucima i detaljima kako biste oživeli atmosferu koju ste doživeli na odmoru.

Morski motivi

Ako ste se tokom prethodnih dana sunčali na plaži, razmotrite dodavanje morskih detalja kao što su školjke, staklene boce sa peskom ili slike sa motivima morskih talasa. Ovi detalji će vas podsetiti na opuštajući zvuk talasa.

pexels.com

Planinski šarm

Ako ste svoje vreme odmora proveli u planinskom ambijentu i želite da produžite osećaj opuštenosti koji ste tamo imali, dodajte drvene elemente kao što su rustični nameštaj ili dekorativni drveni dodaci. Takođe, slika planinskih pejzaža može doneti svežinu u vaš prostor.

Biljke za osveženje

Unesite prirodu u svoj enterijer uz pomoć biljaka. Postavite saksije sa tropskim biljkama, kao što su palme ili sukulenti kako biste stvorili osećaj tropske oaze.

pexels.com

Mirisi odmora

Upotrebite mirisne sveće, osveživače ili difuzore sa mirisima koji vas podsećaju na vaš odmor. Na primer, miris kokosa ili borovine.

Suveniri kao dekor

Iskoristite suvenire sa odmora kao dekorativne elemente. To mogu biti školjke, kamenčići, drvene figurice ili bilo koji drugi predmet koji ste doneli sa sobom.

Morski detalji

Za morsku atmosferu, koristite jastučiće sa motivima morskih stvorenja ili pruge koje podsećaju na ležaljke na plaži. Takođe, plišane igračke u obliku ribica ili morskih zvezda mogu dodati šarm svakom prostoru.

pexels.com

Teksture i materijali

Koristite teksture koje asociraju na odmor. Tkanine poput jute, pamuka ili lanenih tkanina mogu doneti rustičnu atmosferu planinskog doma ili morske obale.

Osvetljenje

Promenite osvetljenje dodavanjem svetiljki sa prirodnim tonovima svetla. Svetlo može značajno uticati na atmosferu prostora.

Opustite se uz zvuke

Dodajte zvučne elemente koji podsećaju na vaš odmor - zvuke talasa, ptica ili šum vetra. Ovo može stvoriti iluziju da se i dalje nalazite na vašem omiljenom mestu.

pexels.com

Uz ove ideje, vaš dom će zadržati deo magije i energije koju ste doneli sa odmora. Svaki detalj ima svoju ulogu u stvaranju atmosfere koja će vam omogućiti da se osećate kao da ste i dalje na odmoru, čak i kad ste kod kuće. Sada je vreme da pustite mašti na volju i stvorite svoj lični rajski kutak!

Podeli
Najčitanije
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?

Kupoprodaja nepokretnosti za najveći broj ljudi predstavlja uglavnom srećan, ali istovremeno i vrlo stresan događaj u životu. Naučno je dokazano da je...

SAZNAJ VIŠE
U Srbiji se i dalje gradi sve više novih stambenih objekata
U Srbiji se i dalje gradi sve više novih stambenih objekata

Na osnovu poslednjeg izveštaja Republičkog zavoda za statistiku, zabeležen je rast od 0,6% broja izdatih građevinskih dozvola u mesecu Februaru 2024. ...

SAZNAJ VIŠE
RGZ poziv na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
RGZ poziv na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod ape...

SAZNAJ VIŠE
Popularne pretrage
PRODAJA NEKRETNINA
Prodaja stanova Prodaja kuća Prodaja zemljišta Prodaja poslovnog prostora
Prodaja vikendica Prodaja stanova Beograd Prodaja stanova do 70000 Beograd Prodaja kuća Beograd
Prodaja zemljišta Beograd Prodaja lokala Beograd Prodaja garaža Beograd Prodaja stanova Niš
Prodaja kuća Niš Prodaja stanova Novi Sad Prodaja kuća Novi Sad Prodaja stanova Zrenjanin
Prodaja kuća Zrenjanin Prodaja stanova Kragujevac Prodaja kuća Kragujevac Prodaja stanova Zlatibor
IZDAVANJE NEKRETNINA
Izdavanje stanova Izdavanje kuća
Izdavanje stanova Beograd Izdavanje stanova do 300e Beograd
Izdavanje stanova Novi Sad Izdavanje stanova Kragujevac
Izdavanje stanova Niš Izdavanje poslovnog prostora
Izdavanje garaža Smeštaj, stan na dan
OSTALI LINKOVI
Novogradnja
Nekretnine sa sniženom cenom
Statistika cena nekretnina
Procena vrednosti nekretnine
Korisne informacije

Pregled nekretnina na različitim lokacijama
NEKRETNINE | SMEŠTAJ | KUPOVINA | IZNAJMLJIVANJE | ZAMENA | 3D TURA | INOSTRANSTVO
Nekretnine oglasi, vesti i edukacije


2004-2024 ® Copyright Rezon Media Grup
Kolačići (cookies) nam pomažu da vam obezbedimo najbolje korišćenje naših usluga. Korišćenjem usluga našeg sajta, pretpostavićemo da se sa tim slažete.

Saznajte više.